Υλικά
1
ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
250
γραμ. γίγαντες
250
γραμ. φασόλια
250
γραμ. κουκιά
250
γραμ. ρεβίθια
250
γραμ. στάρι
1
κρεμμύδι
1
κ.σ αλεύρι
2
πακέτα (400- 500 γραμ.) μαύρη σταφίδα
κανέλα
τριμμένη
ζάχαρη
για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε
το στάρι για τρεις μέρες κατά προτίμηση σε βρόχινο νερό από την στέρνα και
αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Αποβραδίς
μουσκεύουμε τα όσπρια όλα μαζί και το πρωί τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν
σε σιγανή φωτιά. Όταν διαπιστώσουμε ότι τα όσπρια είναι βρασμένα, τα
κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε βρέχοντας με μπόλικο κρύο νερό και
τα αλατίζουμε. Τα κουκιά καλύτερα είναι να τα ξεφλουδίσουμε.
Σε
ένα τηγάνι κόβουμε ψιλό το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο να
γυαλίσει όχι να καεί. Ρίχνουμε και την σταφίδα και αφού φουσκώσει τα
μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα όσπρια που έχουμε βράσει και σουρώσει.
Σε
ένα ποτηράκι με νερό διαλύουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και το ρίχνουμε
κι αυτό από πάνω ενώ έχουμε παράλληλα ανάψει τη φωτιά. Ανακινούμε την κατσαρόλα
και περιμένουμε ένα λεπτό να χυλώσουν τα μπουρμπουρέλια μας.
Σερβίρουμε
πασπαλίζοντας με κανέλα τριμμένη και ζάχαρη.
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΑΡΟΥΛΗ -
ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου