Υλικά
(6 Μερίδες)
6
χοιρινά φιλετάκια
αλάτι
μαύρο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2
αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
2
φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
4
κ.σ. μυρωδικά, ψιλοκομμένα (θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν, φασκόμηλο, ρίγανη)
3
κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4
φλιτζάνι ελαιόλαδο
νιφάδες
θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε
τα φιλετάκια.
Σε
τρία διαφορετικά ρηχά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα ελαφρώς χτυπημένα
αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε
τα μυρωδικά και την παρμεζάνα στη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Περνάμε
ένα φιλετάκι από το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
Περνάμε
από τα χτυπημένα αβγά και στραγγίζουμε καλά να φύγει το περιττό αβγό.
Πιέζουμε
τέλος το φιλετάκι πάνω στο τριμμένη φρυγανιά και το καλύπτουμε ολόκληρο.
Αφήνουμε
στην άκρη.
Συνεχίζουμε
με όλα τα φιλετάκια.
Σε
ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Μαγειρεύουμε
τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, για 3-5 λεπτά την κάθε μια.
Βγάζοντας
τα φιλέτα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι.
Σερβίρουμε
ζεστά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου