Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



Υλικά

1 χταπόδι 1½ – 2 Kg
½ ποτήρι νερού ξύδι
½ ποτήρι νερού λάδι
½ ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
2-3 δαφνόφυλλα
2 κρεμμύδια ξερά
2 κόκκινες ώριμες ντομάτες
1.200 gr πατάτες
1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας (πελτέ)
αλάτι (όχι πολύ)
πιπέρι κόκκινο ή μαύρο

Εκτέλεση

Βράζουμε για 10 λεπτά το χταπόδι σε νερό μαζί με το ξύδι και τα δαφνόφυλλα.
Κρατάμε από αυτό το ζουμί που έβρασε το χταπόδι 2-3 κουταλιές της σούπας.
Αφού βράσει, το τεμαχίζουμε ξεχωρίζοντας πλοκάμια και τη κουκούλα και τα βάζουμε στη γάστρα.
Του ρίχνουμε μέσα τις πατάτες που τις έχουμε κόψει όπως τις πατάτες φούρνου.
Επίσης ρίχνουμε τις ντομάτες κομένες κύβους, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το ζουμί που έχουμε κρατήσει μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την πάστα ντομάτας.
Συνεχίζουμε με το λάδι, το κρασί και το αλατοπίπερο.
Τα ψήνουμε για 1½ με 2 ώρες στο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Συνταγή από την Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου