1
κιλό πατάτες
1
φλιτζάνι αλεύρι
½
κουτ. γλυκού αλάτι
½
κουτ. γλυκού πιπέρι άσπρο
1
αυγό
1
φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
½
φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
5
φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
3-4
κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Για
το τηγάνισμα
1-1
½ φλιτζάνι φρυγανιά
σπορέλαιο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις
σουρώνουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο η τις περνάμε από το μήλο του
πουρέ.
Τοποθετούμε
‘το πουρέ πατάτας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ,
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια πλάθουμε
σε μικρούς κεφτέδες.
Τους
περνάμε από τη φρυγανιά και στη συνέχεια τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τους
αποσύρουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου