Υλικά
1
κόκορας δυόμιση κιλά
1
κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3
λουβιά σκόρδο ψιλοκομμένα
2
φύλα δάφνης
3
κουταλιές της σούπας ντομάτα πάστα
1
πρέζα κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι
1
κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
νεράκι
1/4
φλιτζάνι ελαιόλαδο
2
φλιτζάνια κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια κόκορα καλά, μέχρι
να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα
κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και έπειτα το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και
περιμένουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια
ρίχνουμε την ντομάτα πάστα και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από τον κόκορα και
το νερό. Ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τον κόκορα και σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 ώρες μέχρι το κρέας μας να μαλακώσει και
να δέσει η σάλτα μας!
(εάν
χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο εκτροφείου θέλει λιγότερο βράσιμο)
Καλό
θα ήταν πριν ροδίσουμε οποιοδήποτε κομμάτι κρέατος το ταμπονάρουμε καλά με απορροφητικό
χαρτί.
Καλή
Επιτυχία! :)
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου