Ένα
ασυνήθιστο γιαχνί από την Κέρκυρα, πλούσιο σε χρώματα με πολλά αρωματικά.
Υλικά
1
κιλό λάχανο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
250γρ.
φύλλα από παντζάρια πλυμένα και χονδροκομμένα
50γρ.
σέλινο ψιλοκομμένο
½
φλιτζάνι μάραθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2
πράσα καθαρισμένα και χονδροκομμένα
1
κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
1
φλιτζάνι λάδι
αλάτι,
πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε
τα πράσα και το σέλινο στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο,
τα φύλλα από παντζάρια και το μάραθο ή το μαϊντανό. Τα ανακατεύετε μέχρι να
βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτετε
την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για
30-40 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι του.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου