Τα
βότανα είναι ένα βασικό στοιχείο της μαγειρικής, αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο
το πώς πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να απογειώσουμε την συνταγή.
Όλοι
γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός βοτάνων και μπαχαρικών, μπορεί να απογειώσει ή να
καταστρέψει ένα πιάτο.
Σε
αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε τα βασικά μυρωδικά που πρέπει να έχετε στο
ντουλάπι σας και με ποια πιάτα, έλαια και μυρωδικά ταιριάζουν.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ:
Λευκό
κρέας, φραμπουάζ(raspberries), φράουλες, ροσμπίφ(roast beef), γαλοπούλα, αρνί.
Ιταλικά
πιάτα, pesto, σάλτσα ντομάτας.
Τομάτες
με θυμάρι και ρίγανη, ντομάτες με μάραθο και ρίγανη
Grapeseed
oil( έλαιο από κουκούτσι σταφυλιού), σησαμέλαιο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο,
καρυδέλαιο, καρθαμέλαιο(safflower oil).
ΑΝΗΘΟΣ:
Σολομός,
καρότα, αγγούρι, γιαούρτι.
Borscht
και άλλα βραστά, cream cheese, cottage cheese, σαλάτες λαχανικών, τουρσί.
Μουστάρδα,
κανέλλα, πιπέρι, σκόρδο, ginger, μπαχάρι, δάφνη, σχοινόπρασο, μοσχοκάρυδο,
μαϊντανός.
Καρθαμέλαιο(safflower oil), κραμβέλαιο(canola oil)
MENTA:
Χοιρινό,
πατάτες, αρακάς, σοκολάτα, φρούτα.
Παγωτό,
πίτες, cakes.
Ginger,
πιπέρι καγιέν, κύμινο, λουΐζα, χαμομήλι.
Καρθαμέλαιο(safflower
oil), κραμβέλαιο(canola oil), ηλιέλαιο, λάδι καρύδας και καρυδέλαιο.
ΡΙΓΑΝΗ:
Μοσχαρίσιο
κρέας, κοτόπουλο, τηγανιτό ψάρι, χοιρινό, γαλοπούλα.
Σάλτσα
ντομάτας, πίτσα.
Καυτερή
πιπεριά, δάφνη, ματζουράνα, θυμάρι, μάραθο και βασιλικό
Καρθαμέλαιο(safflower
oil), κραμβέλαιο(canola oil),έλαιο avocado, ελαιόλαδο.
ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ:
Ντομάτες,
σπανάκι, ψητό κρέας, μοσχάρι, μανιτάρια, ψητό ψάρι, χοιρινό, γαλοπούλα,
κουνουπίδι, πατάτες.
Προσθέστε
το στις sauce για extra γεύση
Ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο, κραμβέλαιο, καρθαμέλαιο.
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ:
Γλυκά
φρούτα και λαχανικά, σε γέμιση λουκάνικου, τυρί, μοσχάρι, τηγανιτό ψάρι,
χοιρινό, γαλοπούλα.
Η
γεύση γίνεται πολύ πιο έντονη όσο μαγειρεύετε σε λουκάνικο, ψητό χοιρινό και
burgers.
ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ:
Κοτόπουλο,
τηγανιτό ψάρι, τουρσί, ντομάτες.
Σάλτσες
για κρέας και λαχανικά, πιάτα με αβγό και τυρί, πράσινες σαλάτες.
Μαϊντανός,
μυρώνι, σχοινόπρασο.
Καρθαμέλαιο(safflower
oil), κραμβέλαιο(canola oil), έλαιο avocado
ΘΥΜΑΡΙ:
Αβγά,
αρνί, ψητό ψάρι, γαλοπούλα, χοιρινό
Αρακάς,
αβγά, χορτοφαγικά πιάτα.
Δάφνη,
ρίγανη, δεντρολίβανο, μαντζουράνα, κόλιανδρος
Αραβοσιτέλαιο,
καρθαμέλαιο(safflower oil), κραμβέλαιο(canola oil)
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ:
Ψάρι,
κοτόπουλο, πατάτες, λαχανικά, αβγά
Πιάτα
ζυμαρικών, σούπες
Βασιλικός
και σχοινόπρασο, εστραγκόν
Καρθαμέλαιο(safflower
oil), κραμβέλαιο(canola oil), βούτυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου