Υλικά
6
χοιρινές μπριζόλες λαιμού
300
γρ. χυμό πορτοκαλιού
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2
κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου με πορτοκάλι
2
σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1
κουτ. σούπας ξερό σάψιχο
2-3
κλωναράκια φρέσκο σάψιχο (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε
ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη κρέμα
μπαλσάμικου με πορτοκάλι, το ξερό σάψιχο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα
χτυπάμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε
σε ένα πυρέξ η σε ένα αντικολλητικό ταψί τις μπριζόλες, τις περιχύνουμε με το
μείγμα του μπολ και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε
τις μπριζόλες από τη μαρινάτα και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις
αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από τη κάθε πλευρά
μέχρι να μαλακώσουν.
Μπορούμε
να μην τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί αλλά να τις ψήσουμε στο γκριλ όπως
τις είχαμε βάλει στο πυρέξ η στο αντικολλητικό ταψί μαζί με την μαρινάτα
προσθέτοντας από πάνω στο ψήσιμο 2-3 κλωναράκια φρέσκο σάψιχο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου