Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΛΑΙΟΨΩΜΑΚΙΑ


Υλικά

¾ κιλού αλεύρι η όσο πάρει
1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξύδι
¼ κιλού  ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο νερό και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη και να ξεκολλάει από το χέρια.
Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε καλά για να πάνε παντού, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουνε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, τις πλάθουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει από πριν με μια λαδόκολλα η πλάθουμε το ελαιόψωμο και το τοποθετούμε σε μία λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου