Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ


Υλικά

2 μέτριοι σκορπιοί, καθαρισμένοι
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας κόκκινο καυτερό πιπέρι (πάπρικα)
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο (ξηρό)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει -όχι να καεί. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε μέσα τους σκορπιούς με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το καπάκι. Τους αφήνουμε να βράσουν 20' γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα κι απ' την άλλη μεριά.
Βγάζουμε τους σκορπιούς απ' την κατσαρόλα για να μην παραβράσουν και αφήνουμε λίγο ακόμη τη σάλτσα, αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει ωραία. Οι σκορπιοί μπουρδέτο σερβίρονται σκέτοι με φρέσκο μαϊντανό, αλλά και με μακαρόνια.

Όσοι τυχεροί έχουν επισκεφθεί τους Παξούς δύσκολο να μην έχουν περάσει για φρέσκο ψάρι απ’ την ταβέρνα «Μπουλούκος». Τα τελευταία 10 χρόνια επώνυμοι και μη συρρέουν την εποχή της high season για να απολαύσουν τα χειροποίητα μεζεδάκια και την ευγενέστατη εξυπηρέτηση της κυρίας Άννας και του κυρ-Σπύρου. Ευχαριστούμε τον κυρ-Σπύρο για τη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου