Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΣΑΛΤΣΑ PESTO ALLA GENOVESE

Υλικά

½  φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
½  κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
2 φλιτζάνια φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
½   φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
¼  φλιτζάνι πεκορίνο, τριμμένο


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό καστανό χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Πλένουμε καλά το βασιλικό, πετάμε τα κοτσάνια, και τον στραγγίζουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και τα χτυπάμε προσθέτοντας σιγά-σιγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Φυλάμε τη σάλτσα σε ένα αεροστεγές σκεύος, καλύπτοντάς τη με ένα στρώμα από ελαιόλαδο, στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου