Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ


Υλικά

Για το φύλλο
½  κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση
100 γραμμάρια ανθότυρο   
300 γραμμάρια χαλούμι
1/2 κουτ. γλυκού δυόσμο
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
3-4 κουτ. σούπας γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά να διαλυθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, το αλάτι τη μαγιά και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να μας ξεκολλήσει από τα χέρια. Πασπαλίζουμε το μπολ με αλεύρι, ρίχνουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή νωπή πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ τρίβουμε τα τυριά στο χοντρό μέρος του τρίφτη και προσθέτουμε το δυόσμο, το γιαούρτι και τα αυγά κτυπημένα αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο φύλλο μέτριου πάχους και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλούς δίσκους. Την αλείφουμε με ένα πινέλο με το κρόκο του αυγού. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα των τυριών στη μέση του κάθε φύλλου και το διπλώνουμε στη πιέζοντας τις άκρες να κλείσει. Αλείφουμε και πάλι με το κρόκο του αυγού. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά, ή μέχρι ζύμη πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Αν θέλουμε μπορούμε για ευκολία να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλο ζύμης.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου