Υλικά
8
φύλλα κρούστας
1
λίτρο φρέσκο γάλα
2
φλιτζάνια ζάχαρη
1
φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6
αυγά κτυπημένα ελαφρώς
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
φλιτζάνι βούτυρο
350
γραμμάρια μυζήθρα θρυμματισμένη
1
κουτ. γλυκού κανέλα
1
βανίλια
ζάχαρη
άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε
κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσουν και μόλις πάρει βράση
ρίχνουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η
κρέμα και την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε με το μπέικιν πάουντερ, το
βούτυρο, τη μυζήθρα, τη κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε
το μείγμα του μπολ στη κρέμα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε
ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο,
απλώνουμε από πάνω την κρέμα και απο πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και αυτά
ένα-ένα. Γυρίζουμε τα φύλλα που περισεύουν προς τα μέσα και απο κάτω.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 45 λεπτά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο,
τη ξεσκεπάζουμε και την ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Όταν
βγάλουμε τη γαλατόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου