Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ


Υλικά

½ κιλό φέτα
250 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ρίγανη τριμμένη (προαιρετικά)
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε αυτά προσθέτουμε τη φέτα αφού πρώτα την έχουμε τρίψει με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι εναλλάξ και σιγά-σιγά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου και μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου