Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



Υλικά

1 πακέτο βιταμ, λιωμένο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
250 γραμμάρια γιαούρτι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα κτυπάμε έως ότου ασπρίσουν καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το κτύπημα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και κτυπάμε ελαφρά, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και τα κτυπάμε κι αυτά. Ρίχνουμε το μείγμα, σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου, ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου