Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

7 ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ «ΦΟΙΒΟΣ» ΠΗΡΑΝ «ΑΡΙΣΤΑ»!



Το Οινοποιείο Φοίβος έστειλε τον Δεκέμβρη, 11 κρασιά του στον Ρόμπερτ Πάρκερ που με το περιοδικό του Wine Advocate, είναι ο υπ’ αριθμόν 1 διαμορφωτής γνώμης σε σχέση με το κρασί στον κόσμο και είναι ο πιο αυστηρός κριτής, αλλά και με την πιο μεγάλη επιρροή στον κόσμο!

Πρόσφατα μάλιστα σε δημοσιεύσεις του, έδωσε σε 114 ελληνικά κρασιά μεγάλες βαθμολογίες από 80 έως 95 βαθμούς στην εκατονταβάθμια κλίμακα! Μάλιστα 16 από αυτά, τα τίμησε με βαθμολογία πάνω 90+.

Η επιθυμία του οινοποιείου ήταν να γίνει πάρα πολύ αυστηρή κριτική, και έτσι ζήτησε την κατάταξη των κρασιών του στην πιο ακριβή κατηγορία δηλώνοντας τιμές ανά κρασί, από 40 έως 130 £. Τιμές βέβαια μεγάλες και πολλαπλάσιες των πραγματικών τιμών του!

Το Μεγάλο Σάββατο πληροφορηθήκαμε, ότι από ένδεκα (11) κρασιά του οινοποιείου για βαθμολόγηση, και τα ένδεκα, τοποθετήθηκαν στην κλίμακα των πάνω από 80/100 και μάλιστα τα 7, στην κατηγορία ΑΡΙΣΤΑ (90+), ένα κρασί του βαθμολογήθηκε με 95/100 (η πιο υψηλή βαθμολογία που δόθηκε ποτέ σε ελληνικό κρασί από τον Robert Parker), δύο με 92/100, ένα με 91/100, τρία με 90/100 , δύο με 89/100, ένα με 85/100 και ένα με 84/100. Δηλαδή ο Robert Parker, ανέδειξε το Οινοποιείο Φοίβος, σαν το καλύτερο οινοποιείο EVER στην Ελλάδα!

Παρακάτω, σας παραθέτουμε το κρασί του οινοποιείου Φοίβος Μέθυση, που πήρε το όνομά του από την Μαινάδα-σύντροφο του Διόνυσου, Μεθύση: Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας, επιδόρπιος φυσικώς γλυκύς ερυθρός οίνος, με την υψηλότερη βαθμολογία 95/100 και την φοβερή περιγραφή του από τον Robert Parker!
Απολαύστε την:
2004 Κτήμα Φοίβος Methyse
Μαυροδάφνη: Ένα Κόκκινο Γλυκό Επιδόρπιο κρασί από την Ελλάδα, Κεφαλονιά, Ιόνια Νησιά, Ελλάδα,
Κριτική από Mark Squires
eRobertParker.com #, # 224 (Απρίλιος 2016)
Εκτίμηση: 95
Πίνετε 2016 – 2025
Κόστος: $ 130

Η Methyse 2004, είναι ένας μετρίως γλυκύς οίνος, ερυθρός, παλαιωμένος σε βελανιδιά, από υπερήλικα αμπέλια Μαυροδάφνης, ηλικίας (τότε, περίπου 70 ετών), με 140 γραμμάρια ανά λίτρο αζύμωτα σάκχαρα. Αυτό το σπάνιο και δύσκολο να εμφιαλωθεί κρασί, παράγεται μόνο μία φορά ανά δεκαετία. Ισχυρό, με τανίνες ποπ και κράτημα στο τελείωμα, έχει εφεδρεία γεύσης από κόκκινα φρούτα, αλλά και κάποια επικάλυψη ωριμότητας στο άνοιγμα. Όλο αυτά, τελικά εκρήγνυνται, όσο ξεδιπλώνεται το κρασί. Πολύ συμπυκνωμένο, νέο και πολύ έντονο, το συγκεκριμένο κρασί είναι σαν ένα μεγάλο αγόρι που καθυστερεί …στο τελείωμα. Η δύναμή του και η οξύτητά του απέχει μακράν από ένα γλυκό και σιροπιαστό επιδόρπιο κρασί. Η οξύτητα του, ισορροπεί τα σάκχαρα σε σημείο που να μοιάζει απλά σαν ξηρό κρασί. Η μακρά διάρκεια του όμως, κάνει αξιοσημείωτη την ένταση της γεύσης. Κύματα από κεράσια και βατόμουρα συντρίβονται πάνω στον ουρανίσκο, παρόλο που αυτά είναι πιο εμφανή κατά τη δεύτερη ημέρα της δοκιμής του, που δείχνει ακόμη πιο λαμπερό. Ήταν λίγο κλειστό κατά την πρώτη ημέρα. Με το χρόνο, απέκτησε βέβαια μια πιο πολύπλοκη και λεπτή επικάλυψη. Από τα δύο επιδόρπια κρασιά αυτού του οινοποιείου σ’ αυτήν την έκδοση, θα διάλεγα πιο πολύ αυτό, για την πιο φρέσκια αίσθηση, ηλιόλουστης συμπεριφοράς και την εκ των προτέρων μεγάλη ένταση της γεύσης του. Ακριβώς για να είμαι σαφής, δεν υπάρχει κανένα ίχνος κορεσμού και υπερβολής. Η γεύση είναι πάντα εξαίσια και υποστηρίζεται από την οξύτητα. Πιείτε το ελαφρά διατηρημένο σε απλή ψύξη. Το κρασί δοκιμάστηκε από ένα μπουκάλι των 500 ml, για το οποίο είναι αντάξια και ταιριαστή η τιμή του! Το οινοποιείο Φοίβος, δείχνει να έχει μια πολύ μεγάλη και δυνατή ομάδα κρασιών.


Εισαγωγέας : FANTIS IMPORTS, Carlstadt, Ν.Ι., (201) 933-6200, fantisfoods.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου