Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ




Υλικά

250 γραμμάρια (1 πακέτο Super Fresco),
2 φλιτζάνια και λίγο ακόμα ζάχαρη,
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
4 βανίλιες,
4 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά και προσθέτοντας ένα-ένα τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα Στο τέλος εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει την μπέικιν.
Ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα ή τόσο μέχρι η λάμα του μαχαιριού να βγει καθαρή.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κάνουμε όποια διακόσμηση θέλουμε.

Σημείωση: Μπορούμε να βάλουμε 3 κρόκους και 4 ασπράδια, ότι βούτυρο θέλουμε και λίγο κονιάκ ή λεμόνι στο χτύπημα (προαιρετικά). Είναι ένα εύγεστο κέικ που μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Καλή επιτυχία.

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΟΜΗΤΑ - ΙΘΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου