Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΜΥΖΗΘΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ




Υλικά

½  κιλό μυζήθρα άπαχη ή ανθότυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά π.χ. άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μαντζουράνα, η άλλο της αρεσκείας σας
2 αυγά
100 γραμμάρια γαλέτα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα ή το ανθότυρο με τα μυρωδικά, τα αυγά, τη γαλέτα, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν χρυσόξανθοι.
Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα πολύ ψιλοκομμένη. Επίσης αν δεν υπάρχει γαλέτα, βάζουμε τριμμένη φρυγανιά και λίγο αλεύρι. Μπορούμε επίσης να βάλουμε περισσότερα ή λιγότερα μυρωδικά, ανάλογα με το τί μας αρέσει στη γεύση.

Για αυτούς που αποφεύγουν τα τηγανητά, μπορούμε να τους ψήσουμε στο φούρνο, λαδώνοντας ένα πυρέξ, στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΟΜΗΤΑ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου