Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



Υλικά  

για τη βάση
2 κουτιά μπισκότα Digestive
100 γραμμάρια Βιτάμ

για τη γέμιση
3 ½  φλιτζάνια ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
1 φλιτζάνι γιαούρτι αγελαδινό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι μέλι
4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
   
Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα λίγα-λίγα στο μπλέντερ η στο μούλτι και τα κτυπάμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή  κατσαρόλα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια στρώνουμε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28-30 εκατοστών) με έλασμα. Πιέζουμε και στρώνουμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα στη βάση της φόρμας και στο πλάι και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με το ανθότυρο, προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών για να δώσουν μια σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με το ανθότυρο και το γιαούρτι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα της κρέμας.
Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στη ψημένη βάση, την απλώνουμε και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30-35 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Όταν ψηθεί το cheesecake το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε με προσοχή το τσέρκι της φόρμας, γαρνίρουμε με μέλι η μαρμελάδα της αρεσκείας μας, η τη πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου