Υλικά
1
φλιτζάνι μαργαρίνη
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2
κουτ. γλυκού μαχλέπι
½
φλιτζάνι ζάχαρη
2
κουτ. σούπας γιαούρτι
1
κουτ. γλυκού αλάτι
1
φλιτζάνι νερό
½
κιλό αλεύρι
1
ασπράδι αυγού
1
κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το
μπεικιν πάουντερ. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, το βούτυρο, το
ελαιόλαδο, το νερό το γιαούρτι και το ασπράδι.
Τα
ζυμώνουμε και προσθέτουμε και όσο άλλο αλεύρι χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια
εύπλαστη και σφικτή ζύμη.
Τα
πλάθουμε σε κουλουράκια σε σχήμα φύλλων δέντρου (όπως στη φωτογραφία), τα
αλείφουμε με το κροκό του αυγού και τα πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου