Υλικά
750
γραμμάρια κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
½
φλιτζάνι αλεύρι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1
πρέζα μαύρο πιπέρι
1
½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
2
αυγά, κτυπημένα
2
κουτ. σούπας γάλα
1
φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε
ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά κτυπημένα με το γάλα.
Και
σε ένα άλλο μπολ τις νιφάδες καλαμποκιού.
Πανάρουμε
τα κομμάτια του κοτόπουλου στο καρυκευμένο αλεύρι, και τα τινάζουμε για να
φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε
τα αλευρωμένα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ με τα αυγά και μετά τα περνάμε από
το μπολ με τις νιφάδες καλμποκιού.
Βάζουμε
τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 (η 400 ανάλογα τη κουζίνα) βαθμούς για 15-20 λεπτά και μέχρι να ψηθούν
και απο τις δύο πλευρές, αλλά και να παραμείνουν ζουμερά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου