Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ



ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΤΑ (νηστίσιμη)
Η ΡΕΤΣΕΤΑ ΤΗΣ ΝΟΝΑΣ ΜΟΥ

Υλικά 

3 με 3 ½  κιλά χταπόδι καλά γουλισμένο,
1 ποτήρι του νερού ρύζι,
1 ματσάκι μάραθο,
1 ½  κεφάλι σκόρδο,
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι,
1 κουτάλια της σούπας κανέλα κοπανισμένη,
2 κουταλιές της σούπας σαψιχο ξερό (μαντζουράνα),
2 ποτήρια του νερού λάδι,
3 λεπτά παραδοσιακά χωριάτικα φύλλα.

Υλικά για τα φύλλα, και Εκτέλεση

¾  του κιλού αλεύρι,
½  φλιτζάνι του τσαγιού λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουτάλια της σούπας κρασί,
και χλιαρό νερό όσο πάρει ώστε να γίνει μια μαλακή εύπλαστη μάζα.
Ζυμώνουμε τα φύλλα και χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρεις μπάλες, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 περίπου λεπτά. Κατόπιν ανοίγουμε τα φύλλα μας ένα-ένα με τον πλαστεί πάνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντηλο πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι για να βοηθήσουμε το άνοιγμα τους.

Εκτέλεση

Βράζουμε το χταπόδι με νερό και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, και το αφήνουμε να μείνει με λίγο νερό περίπου 2 ποτήρια του νερού.
Κόβουμε το χταπόδι μικρά κομμάτια το βάζουμε σε ένα μπολ, ψιλοκοβουμε το σκόρδο και το μάραθο και τα ρίχνουμε στο μπολ, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το πιπέρι, την κανέλα, το σαψιχο, το λάδι και το ζουμί από το βρασμένο χταπόδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα σαραντάρη ταψί αφού το λαδώνουμε απλώνουμε το ένα φύλλο και μετά το άλλο, ρίχνουμε στη συνέχεια όλοι τη γεμίσει και σκεπάζουμε με το τρίτο φύλο, κόβουμε όσο περισσεύει και λαδώνουμε από πάνω το φύλο, τέλος το ραντίζουμε με λίγο νερό, και τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα το φύλλο σε μερικές μεριές.
Ψήνουμε στους 200C για μια ώρα και κάτι, ανάλογα το φούρνο μας.
Αφού κρυώσει λίγο κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ – ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, Σάμη Κεφαλονιάς

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκή ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & θα σας εξυπηρετήσουμε αμέσως

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή