Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

KEIK ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ & ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ



Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι κράνμπερι αποξηραμένα
100 γραμμάρια βούτυρο
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη σόδα, τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και  τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε στο κάδο το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ σιγά-σιγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι αφού τα έχουμε μουλιάσει σε νερό και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα η με τη μύτη ενός μαχαιριού αν έχει ψηθεί.
Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου