Υλικά
2
κιλά κολοκύθα (καθαρισμένη)
1
κιλό ζάχαρη
2-3
μήλα καθαρισμένα & πολτοποιημένα
8-10
γαρύφαλλα (προαιρετικά)
2
ξυλάκια κανέλα
½
κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
χυμό
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
και τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη τυριού.
Πολτοποιούμε
στο μούλτι τα μήλα.
Σε
μια κατσαρόλα ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα,
τα μήλα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, δυναμώνουμε τη
φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα προσέχοντας να μη μας κολλήσει και τα
βράζουμε μέχρι η μαρμελάδα μας δέσει.
Στη
συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού βράζουμε για 5-6 λεπτά ακόμη, την
αποσύρουμε από τη φωτιά, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την αδειάζουμε σε
αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και τα αναποδογυρίζουμε για να φύγει ο
αέρας και μέχρι να κρυώσουν. Τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Τα
γαρύφαλλα τα τοποθετούμε σε ένα πουγκάκι, για να μπορέσουμε στο τέλος εύκολα να
τα αφαιρέσουμε από τη μαρμελάδα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου