Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ



Πολλοί από εμάς, είτε για λόγους υγείας, είτε δίαιτας, θέλουμε να ακολουθούμε, όσο μπορούμε, μια πιο ελαφριά διατροφή που όμως δεν θα στερείται νοστιμιάς. Για σας λοιπόν φίλοι μου που πιθανόν, είστε της ίδιας φιλοσοφίας σας προτείνω ένα σουφλέ τυριών που όσες φορές το έχω σερβίρει πάντα αρέσει.

Θα χρειαστούμε

250 γραμμάρια γραβιέρα
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
4 αυγά (μόνο τ ασπράδια)
πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη γραβιέρα στον τρίφτη, χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το λάδι, το γάλα και ένα φλιτζανάκι νερό. Προσθέτουμε στο μείγμα το τυρί και το πιπέρι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα, που την ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα του τυριού.
Βάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι η σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Σημείωση: Όταν δεν έχω γραβιέρα, ανακατεύω ότι τυριά έχω στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΟΜΗΤΑ - ΙΘΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου