Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ




Υλικά

300γρ. σαλιγκάρια Fereikos
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
50γρ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
χοντρό θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι παλαιωμένο ξίδι
2-3 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βάζετε τα σαλιγκάρια στον νεροχύτη και αφήνετε την βρύση ανοιχτή για μερικά λεπτά μέχρι να ξυπνήσουν, δηλαδή να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους.
Ζεματάτε τα σαλιγκάρια για 15’ περίπου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει μαζί με λίγο ξύδι και φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μια φορά για 45’ περίπου. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα αλευρώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο πολύ καλά σε ένα τηγάνι, ρίχνετε τα σαλιγκάρια και τα πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.
Όταν τα σαλιγκάρια αρχίσουν να βράζουν στο τηγάνι τους και το κέλυφός τους να χτυπά και να κάνει ένα χαρακτηριστικό θόρυβο (να μπουμπουρίζουν), σβήνετε με το ξίδι και αφού πάρουν μια καλή βράση, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και τα σερβίρετε σε πιάτα.
Καλή σας Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου