Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΤΣΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΟ




Ένα από τα φαγητά που απαιτεί η γνήσια Κεφαλλονίτικη παράδοση για σήμερα Τσουκνοπέφτη!
Η ρετσέτα της νόνας Ελένης.

Υλικά

2 κιλά πατσά τραγιά
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μεγάλο κεφάλη σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλα
6-7 γαρίφαλα
4-5 μπίλιες μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πάστα
Πιπέρι
Αλάτι
1 και 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 και 1/2 ποτήρι του κρασιού ξίδι
Νερό όσο πάρει

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το πατσά με πολλά νερά και τον τρίβουμε προσεκτικά με αλατι και τέλος τον ξεπλένουμε με ξίδι και νερό.
Μετα την κόβουμε μικρα κομμάτια μεζέδες και τους βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ποιει τα νερά της.
Βγάζουμε το πατσά από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα το σκόρδο για να πάρει τη μυρωδιά το λάδι μετα το κρεμμύδι και στη συνέχεια το πατσά.
Όταν τσιγαρίστουν το σβήνουμε με το ξίδι αφού εξατμιστεί το ξίδι ρίχνουμε την ντομάτα πελτέ αφού την έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό στη κατσαρόλα μέχρι να σκεπάσει το πατσά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν χωρίς να ξεχνάμε να ανανεώνουμε το νερό, προσθέτουμε την κανέλα το πιπέρι το μπαχάρι τα γαρίφαλα.
Τη βράζουμε περίπου 2,30 έως 3 ώρες, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του (πηχτή) ο πατσάς.
10 λεπτά πριν σβήσουμε την κουζίνα προσθέτουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε ζεστή !
Καλή επιτυχία !
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ, ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου