1
κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
λίτρο ελαιόλαδο
450
γραμ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
1
κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη και λίγη
επιπλέον για πασπάλισμα
1
κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1λτ
νερό
1
κουτ. σούπαςμέλι
1
κουτ. γλυκού σουσάμι άσπρο αποφλοιωμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Πρώτα
φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το
γαρύφαλλο, την κανέλα και το μέλι και τα
αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
Σε
μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει για 30 λεπτά σε
χαμηλή φωτιά (80 βαθμούς). Μετά,
ρίχνουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε
μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να
χυλώσει. Πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν
χυλώσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι και το
ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει. Μετά το απλώνουμε στο ταψί και το ισιώνουμε. Το
κόβουμε σε ρόμβους και το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στους 200 βαθμούς.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας και σουσάμι και σερβίρουμε.
Καλή
επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου