Η
ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΥΛΛΑ .. ΓΙΑ ΠΙΤΑ .....
Υλικά
3/4
του κιλού αλεύρι,
μισό
φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
1
κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1
κουτάλια της σούπας κρασί,
χλιαρό
νερό όσο πάρει.
Εκτέλεση
σε
ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το κρασί και αρχίζουμε το
ζύμωμα ρίχνοντας λίγο-λίγο το χλιαρό νερό, ώστε να γίνει μια μαλακή εύπλαστη
μάζα. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρεις μπάλες τις βάζουμε σε μια λεκάνη και τις
σκεπάζουμε με μια πετσέτα, τις αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Κατόπιν πάνω σε ένα τραπεζομάντηλο που πασπαλίζουμε με αλεύρι τοποθετούμε
μια-μια τις μπάλες τις ζύμης μας και με τον πλαστεί αρχίζουμε να ανοίγουμε το
φύλλο μας, για να βοηθήσουμε το άνοιγμα που και που πασπαλίζουμε με αλεύρι το
φύλλο μας.
Τοποθετούμε
τα δυο φύλλα μας στο κάτω μέρος του ταψιού που πρώτα το έχουμε λαδώσει,
ρίχνουμε τη γεμίσει της πίτας μας (κρεατοπιτα, χόρτοπίτα, σπανακόπιτα,
μπακαλαοπιτα, χταποδοπιτα κ.λ.π.) σκεπάζουμε με το τρίτο φύλο το κόβουμε και το
στρίψουμε γύρω-γύρω στο ταψί μας. Λαδώνουμε και φουρνιζουμε τη πίτα μας.
ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ –
ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ – ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου