Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΜΠΙΑΝΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ




Μια μυρωδάτη συνταγή από την Funky Cook που θα βρίσκεται στο πιάτο στο άψε σβήσε. Η food blogger μας θυμίζει πως στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο!
Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο ψάρι!

Υλικά

5 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1.200 gr. πατάτες
10 σκελίδες σκόρδο
200 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 λεμόνια
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανό προαιρετικά

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά, ομοιόμορφα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού και το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί ώστε να βράσει το φαγητό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράσει σε δυνατή φωτιά και κατόπιν σιγοβράζουμε.
Βράζουμε περίπου 35 λεπτά και λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού ο χυμός του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι ακόμη για επιπλέον άρωμα.
Σερβίρουμε το μπιάνκο (λεμονάτο ψάρι) με λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο ακόμη

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου