Υλικά
2
πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1
½ λίτρο γάλα
1
φλιτζάνι ζάχαρη
2
φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
2
κουτ. σούπας κακάο
τρούφα
σοκολάτας για το γαρνίρισμα
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το μισό λίτρο γάλα και λιώνουμε μέσα με ένα πιρούνι η το σύρμα
τα δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου. Σε μια
κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ένα λίτρο γάλα, λιώνουμε σε αυτό το τη ζάχαρη και μόλις
ζεσταθεί το γάλα καλά (δεν πρέπει να βράσει) ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα που
διαλύσαμε άνθος αραβοσίτου και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια με το
σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει
χλιαρή. Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα και
σκεπάζουμε με τη κρέμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας άλλη μία
στρώση μπισκότα και κρέμα.
Ρίχνουμε
στην υπόλοιπη κρέμα το κακάο και την
ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στρώνουμε άλλη μία στρώση μπισκότα και
τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα με το κακάο.
Από
πάνω αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό μας στο
ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου