Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

MAFFINS ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Υλικά

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας κανέλλα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 βανίλια
1 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
3 αυγά
350 γραμμάρια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
μέλι και κανέλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη κανέλλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ανθότυρο λιωμένο με ένα πιρούνι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ κτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά με το γάλα και τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για muffins χωρίς να τα γεμίσουμε αρκετά, για να μην ξεχειλίσουν και χυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκαν. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν και τα  σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου