Υλικά
1
½ κιλό ρύζι γλασέ
2
κιλά ζάχαρη
2
βανίλιες
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
κανέλα
για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε
το ρύζι στο μούλτι και μετά το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και νερό τη διπλάσια ποσότητα από το ρύζι
και πριν πάρει βράση ρίχνουμε το μείγμα με
το
ρύζι, με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα
για να μην κολλήσει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
είναι έτοιμο.
Αλείφουμε
με λάδι ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε και το χαράζουμε σε ρόμβους.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου η όταν θα ξεκολλάει
εύκολα από το ταψί.
Σερβίρουμε
γαρνίροντας με κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου