Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ



Συνταγή της Λευκάδας

Υλικά

1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε.
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε 2 ή 3 φέτες και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Τα σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα. Αφού κρυώσουν λίγο τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου