Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Διαβάζοντας την συνταγή για Κερκυραϊκό σοφρίτο και σε περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει ποτέ, ίσως τα συστατικά του σας βάλουν σε σκέψη...
Το απλοϊκό σοφρίτο είναι ένα φαγητό έκπληξη, το τελικό γευστικό του αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό, γι΄ αυτό άλλωστε αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε!

Υλικά

4-5 μοσχαρίσια φιλέτα ή
1000 gr. μοσχαρίσιο νουά σε φέτες
100 gr. μαϊντανό
7-10 σκελίδες σκόρδο
85 ml. λευκό ξύδι
50 ml. κόκκινο ξύδι
300 ml. ζωμό βοδινού
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του φαγητού, χτυπάμε με το ειδικό εργαλείο ελαφρά το κάθε κομμάτι κρέατος, ώστε να σπάσουμε τις ίνες του, κάτι που θα κάνει το κρέα ιδιαίτερα τρυφερό, απλά όταν χτυπάμε το κρέας πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι το μαγειρεύουμε άμεσα!
Φροντίζουμε το κρέας να έχει το ίδιο πάχος όταν το χτυπήσουμε.



Αλατίζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 πλευρές.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο και τα κόβουμε σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αλευρώνουμε καλά το κρέας.



Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά!
Τινάζουμε καλά το κρέας να φύγει το περιττό αλεύρι.


Τηγανίζουμε τα φιλέτα, όχι όλα μαζί αλλά 2-3 κάθε φορά, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν τηγανιστούν σωστά! Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές ώστε να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα.




Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
Προσθέτουμε το ξύδι, τον μαϊντανό, τα σκόρδα, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.



Σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 40 λεπτά, λίγο πριν αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε την άλλη μια κουταλιά βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα.


Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως!
Ταιριάζει κυρίως με πουρέ αλλά και με τηγανιτές ή φούρνου πατάτες!

ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ

Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου