Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΜΥΛΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ



 Υλικά

7 αυγά
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 λίτρο γάλα
350 γραμμάρια αλεσμένη αμυγδαλόψυχα
500 γραμμάρια ζάχαρη
800 γραμμάρια γλυκό βανίλια
1 λεμόνι
3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Προσθέτουμε 250γρ. ζάχαρη μέσα στους κρόκους και τους χτυπάμε στο μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και προσθέτουμε το γάλα, σιγά σιγά. (Προσοχή, το γάλα πρέπει να είναι ζεστό για να μην κόψει το μείγμα.) Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη μαρέγκα. Παίρνουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε στο μίξερ (στη δυνατή ένταση) με την υπόλοιπη ζάχαρη (250γρ.).
Στην κρέμα που έχει κρυώσει ρίχνουμε τη σκόνη βανίλια, σταγόνες από άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα ενός λεμονιού. Προσθέτουμε 350 γρ. τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρέγκα. Προσεκτικά όμως, γιατί αν την ανακατέψουμε πολύ μπορεί να ξεφουσκώσει.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Βάζουμε το γλυκό υποβρύχιο (βανίλια) σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να γίνει σαν σιρόπι. Γίνεται και σε μπεν μαρί. Δεν τη λιώνουμε πολύ τη βανίλια να μην γίνει πολύ ρευστή και πιει μέσα το γλυκό. Απλώνουμε γρήγορα – γρήγορα στην πάστα μύλου για να μην κρυώσει. Η βανίλια δίνει γλυκιά γεύση. Οπότε το γλυκό χρειάζεται πολύ λεπτή επικάλυψη για να μην γλυκάνει πολύ.

chef ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου