Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΚΟΡΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ


Υλικά

1 κόκορα περίπου 3 κιλά, κομμένο σε μερίδες
1 κιλό μακαρόνια Νο 5
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι
10 κόκκους πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
10 κόκκους μπαχάρι,
2 ξύλα κανέλας,
1 κουταλιά ζάχαρη,
2 ποτήρια γλυκό κρασί,
γαρίφαλο σκόνη (μύτη κουταλιού),
1/4 κουταλάκι κανέλα,
1/4 κουταλάκι μπαχάρι
1/4 κουταλάκι κύμινο,
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο,
3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο,
1 φύλλο δάφνη,
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες,
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας,
2 κουταλιές βούτυρο για τα μακαρόνια,
γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα να ροδοψηθούν από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τους κόκκους πιπεριού και μπαχαρικού, τα ξύλα κανέλας και τα σοτάρουμε ελαφρά. Έπειτα σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας λίγο λίγο το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ντομάτες, τη ζάχαρη, όλα τα τριμμένα μπαχαρικά, το βασιλικό, τη δάφνη, το αλάτι, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Βράζουμε τα μακαρόνια με άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε στο φρέσκο βούτυρο. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κομμάτια του κόκκορα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια.Τ' ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντας τα με γραβιέρα και βάζοντας από πάνω τις μερίδες του κόκορα.


Πηγή: Εδεσματολόγιον Κέρκυρας - Εκδόσεις Σαββάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου