Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ



Υλικά

Για κάθε  4 νεροπότηρα, ελαφρά συμπυκνωμένο μούστο
1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 νεροπότηρο καρύδια-αμύγδαλα χοντροκομμένα
κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το μούστο σε  μια μεγάλη κατσαρόλα, αφού έχουμε κρατήσει  δύο νεροπότηρα για να διαλυθεί το αλεύρι.
Διαλύουμε το αλεύρι μέσα στο μούστο που έχουμε κρατήσει, φτιάχνοντας ένα χυλό. Το χυλό μας, τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα μας, περνώντας τον μέσα από ένα σουρωτήρι, για να μην έχει καθόλου σβόλους.
Μ᾿ ένα κουτάλι, αναδεύουμε  το χυλό στο σουρωτήρι μας, μέχρι να αδειάσει εντελώς.
Αν μας έχουν μείνει οι σβόλοι  στο σουρωτήρι, πιάνουμε μούστο απ᾿ την κατσαρόλα και αναδεύουμε  με το κουτάλι μέχρι να περάσουμε όλο το χυλό μας.
Βάζουμε την κατσαρόλα , ανάβουμε το μάτι  της κουζίνας στο μισό και περιμένουμε να πήξει, βράζοντας σε χαμηλή φωτιά, (για 15΄- 20΄ περίπου), αναδεύοντας  συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα.
Όταν πήξει και γίνει σαν κρέμα, σερβίρουμε σε μπολ, και πασπαλίζουμε με το χοντροκομμένο καρύδι, αμύγδαλα και κανέλα σκόνη.
Τη σερβίρουμε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου και τρώγεται όπως και να έχει.

*** Προσοχή αν «πιάσει» η μουσταλευριά μας στην κατσαρόλα  τότε θα γεμίσει σβόλους. Γι᾿ αυτό ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει.
Καλή επιτυχία.


ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΩΡΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου