Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

O ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΩΣ COMFORT FOODΕφέτος ήταν κάτι παραπάνω από ένα τηγανητό ψάρι. Εξέφρασε την ανάγκη της κανονικότητας. Προσέφερε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Μας θύμισε τα οικογενειακά γεύματα που αγαπάμε να μισούμε, έφερε δίπλα μας αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται απομονωμένα μακριά. Μας γύρισε στην προ κορονοϊού εποχή
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά δεν είναι ένα από τα φαγητά που αγαπώ ιδιαίτερα. Το τρώω μάλλον εθιμικά, θα έλεγα, στην εθνική εορτή και μόνον με τη συνταγή της γιαγιάς μου (κροκέτες) που εκτελεί, ενίοτε πιστά, ενίοτε πιο δημιουργικά, η μητέρα μου, μια φορά τον χρόνο.
Σε καμία περίπτωση, δεν είναι ένα φαγητό που θα αναζητήσω και πλέον μου πέφτει κάπως βαριά η σκορδαλιά στο στομάχι, οπότε φροντίζω να κρατώ μια απόσταση.
Εδώ και μέρες έλεγα σε όλους ότι δεν με ενδιαφέρει να φάω μπακαλιάρο φέτος και θα έτρωγα οτιδήποτε προέκυπτε στο μενού της καραντίνας.
Μέχρι που σήμερα το πρωί ξύπνησα με μια αποφασιστική διάθεση για να τιμήσω την γαστρονομική παράδοση.
Φυσικά δεν είχα τις απαραίτητες προμήθειες. Το οικογενειακό τραπέζι είχε αναβληθεί. Κι έμενε μόνο το delivery. Αλλά ούτε αυτό ήταν μια απλή υπόθεση. Ξεκίνησα μια σχεδόν μαραθώνια προσπάθεια να βρω διαθέσιμη διανομή.
Αλλοι δεν απαντούσαν, άλλοι μου έλεγαν ότι έπρεπε να είχα παραγγείλει από χθες. Μέσω εφαρμογής απορρίφθηκε η πρώτη μου παραγγελία, η δεύτερη δεν έγινε καν δεκτή, αλλά με τα πολλά τα κατάφερα.
Την ημέρα της εθνικής επετείου, είχα πετύχει να φάω το παραδοσιακό φαγητό και αυτό φάνταζε ως το μεγάλο επίτευγμα της ημέρας. (η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε και κανένα άλλο πέρα από αυτό…)
Μοιράστηκα το αίσθημα ικανοποίησης τηλεφωνικά με φίλους και συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι φέτος νοστάλγησαν τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Ακόμα και άνθρωποι που οριακά τον έτρωγαν, ή μετά έπεφταν στις σόδες και τα χαπάκια για το στομάχι τους.
Και δεν θα ενέτασσε κάποιος το συγκεκριμένο πιάτο στην κατηγορία των comfort foods.
Ή μήπως όχι;
Φέτος ο μπακαλιάρος φαίνεται πως είναι κάτι παραπάνω από ένα τηγανητό ψάρι.
Εκφράζει την ανάγκη της κανονικότητας.
Προσφέρει την ψευδαίσθηση της ασφάλειας.
Θυμίζει τα παραδοσιακά οικογενειακά γεύματα που αγαπάμε να μισούμε.
Σαν να φέρνει δίπλα μας αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται απομονωμένα χιλιόμετρα μακριά.
Μοιάζει να μας γυρίζει στην προ κορονοϊού εποχή. Είναι σαν νοσταλγική ανάμνηση μιας «Belle Époque».
Σαν μια διαβεβαίωση για το ότι όλα θα πάνε καλά.
Ή μια υπερβατική ενθάρρυνση για τις μέρες που έρχονται.
Και αυτό δεν είναι λίγο.
Καλή μας χώνεψη λοιπόν.
Και του χρόνου όλοι μαζί. text Κοίτα που ο ιός έχει βρετανικό χιούμορ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ
Πηγή: Protagon.gr

4 σχόλια:

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και προσφέρω κάθε είδους υπηρεσίες δανείου

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ και δίνουμε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο 3% ετησίως. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλό επιτόκιο, ανεπαρκή ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & θα σας εξυπηρετήσουμε αμέσως

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σοβαρό χρηματικό δάνειο για όσους πιστεύουν σε αυτό
  Είμαι πολύ οικονομικός. Δίνω δάνεια μεταξύ ιδιωτών σε άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και είναι σε θέση να αποπληρώσουν το ποσό που δανείστηκαν. Το όραμά μου για τον δανεισμό είναι απλό και σαφώς καθορισμένο.
  Έχω ένα μεγάλο κεφάλαιο που μπορεί να προσφέρει δάνειο για ιδιώτες και προθεσμίες που πρέπει να οριστούν σύμφωνα με τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Εάν έχετε έργα να κάνετε ή είστε μέσα
  οικονομική δυσκολία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω email το συντομότερο δυνατό
  με το ποσό, τη διάρκεια του δανείου σας και γνωρίζοντας ότι το επιτόκιο είναι 3%.
  Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω E-Mail: antripapoulou112@gmail.com
  WhatsApp: +33748403728

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σας κύριε και κυρία
  Είμαστε μια τράπεζα διεθνών δανειστών και προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε οποιονδήποτε σοβαρό σε περίπτωση ανάγκης από 2000 έως 500.000 ευρώ ή δολάρια.
  Χρειάζεστε χρήματα δανείου;
  Επικοινωνήστε μαζί μου στο: antripapoulou112@gmail.com
  WhatsApp: +33748403728

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα σε όλους, Το όνομά μου είναι Akuzuk, είμαι πολίτης της Λετονίας. ζω στην Ιορδανία. Θέλω να συστήσω σε όποιον χρειάζεται δάνειο να επικοινωνήσει με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου που μου έδωσαν δάνειο 305.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου είναι μια νόμιμη χρηματοοικονομική εταιρεία πιστοποιημένη από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, π.χ. προσωπικό δάνειο, ενοποιημένο δάνειο, επενδυτικό δάνειο, δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων, δάνειο κολάζ και δάνειο υγείας. Email επικοινωνίας: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393509811524

  ΑπάντησηΔιαγραφή