Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΤΑΤΑΤΟ ΑΜΟΡΓΟΥ




 Από τα πιο γνωστά και κλασσικά γεύματα των Αμοργιανών είναι το πατατάτο. Κατσικίσιο κρέας με πατάτες στην κατσαρόλα ή σε καζάνι σερβίρεται σε γάμους, πανηγύρια και γιορτές και νοστιμίζει το τραπέζι.

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κιλό κατσικάκι
2 κιλά πατάτες
3 κρεμμύδια
3 κομμάτια κανέλα
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι 
πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές πελτέ ή 1 κουτί 500 γρ. φρέσκα ντοματάκια κομμένα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το κρασί και στη συνέχεια το κρέας σε μικρά τεμάχια.
Το αφήνουμε να σοταριστεί και μετά ρίχνουμε τις πατάτες, κομμένες σε σχήμα κύβου.
Τα ανακατεύουμε όλα και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά ((αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και κανέλα). Τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε τον πελτέ ή τη φρέσκια ντομάτα.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα, σε χαμηλή θερμοκρασία, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε αμέσως.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου