Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ



Υλικά

¼ κιλού σπανάκι
6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίσουμε και πλένουμε το σπανάκι και το βράζουμε για λίγα λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι, στη συνέχεια το στραγγίζουμε και  το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να αφαιρέσουμε τα υγρά του. Κόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κράμα, τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Κτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα σπανάκι και τυριά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μαγειρεύουμε για περίπου 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακινώντας μερικές φορές το τηγάνι για να μην μας κολλήσει η ομελέτα στο κέντρο. Μερικές φορές μπορεί να μπορούμε να ταρακουνήσει το τηγάνι έτσι ώστε η ομελέτα δεν θα κολλήσει στο κεντρικό τμήμα. Μετά αναποδογυρίζουμε με ένα καπάκι την ομελέτα η την διπλώνουμε με μια σπάτουλα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.
Αν η ομελέτα έχει ψηθεί, έχει όμως υγρά την βάζουμε για 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια τη σερβίρουμε, πασπαλίζοντας τη με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου