Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ




Υλικά

250 γρ βούτυρο μαλακό
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
6-7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό για άλειμμα

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα ανακατεμένη μέσα μέχρι να φουσκώσει καλά, ανακατεύουμε όλα μαζί και τέλος προσθέτουμε τη μαστίχα, το μπέικιν και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε και αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά!!!

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου