Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΡΗΝΑΣ



 Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κιλού μαργαρίνη
½ κιλό ζάχαρη
10 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να μετατραπεί σε μια ομοιόμορφη ζύμη, αρκετά ρευστή.
Πλάθουμε με το χέρι χρησιμοποιώντας λίγο λάδι για να μη κολλάει η ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Επειδή τα κουλούρια αυτά είναι αρκετά μαλακά και αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε έτσι, τα φυλάμε σε σακουλάκια ή σε τσίγκινα κουτιά.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου