Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΣΚΟΡΠΙΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ



 Υλικά

2 μέτριοι σκορπιοί, καθαρισμένοι
1 μέτριο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο καυτερό πιπέρι (πάπρικα)
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο (ξηρό)
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει -όχι να καεί. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί βάζουμε μέσα τους σκορπιούς με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατάκι, ανακατεύουμε ελαφρά και κλείνουμε το καπάκι. Τους αφήνουμε να βράσουν 20' γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα κι απ' την άλλη μεριά.
Βγάζουμε τους σκορπιούς απ' την κατσαρόλα για να μην παραβράσουν και αφήνουμε λίγο ακόμη τη σάλτσα, αν χρειάζεται, μέχρι να δέσει ωραία. Οι σκορπίοι μπουρδέτο σερβίρονται σκέτοι με φρέσκο μαϊντανό, αλλά και με μακαρόνια.


Όσοι τυχεροί έχουν επισκεφθεί τους κουκλίστικους Παξούς δύσκολο να μην έχουν περάσει για φρέσκο ψάρι απ’ την ταβέρνα «Μπουλούκος». Τα τελευταία 10 χρόνια επώνυμοι και μη συρρέουν την εποχή της high season για να απολαύσουν τα χειροποίητα μεζεδάκια και την ευγενέστατη εξυπηρέτηση της κυρίας Άννας και του κυρ-Σπύρου χαλαρώνοντας στη θέα των μαγευτικών γαλαζοπράσινων νερών του Ιουνίου –τα τραπέζια του εστιατορίου βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Με τα παραδοσιακά ελληνικά και μεσογειακά της πιάτα, όπου κυριαρχεί το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, τα σπιτικά γλυκίσματα και το ολόφρεσκο παγωτό βασισμένο σε αυθεντική ιταλιάνικη συνταγή, η κουζίνα του «Μπουλούκου» συγκαταλέγεται στα «αξιοφάγωτα» των πανέμορφων Παξών. Ο «Μπουλούκος» είναι ανοιχτός από Μάιο έως Οκτώβρη. 

2 σχόλια:

  1. Γεια σας; Εάν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο, κάντε αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance. Το όνομά μου είναι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance. Έχω υποπέσει στην αντίληψή μου ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο είτε από Τράπεζες είτε από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η εταιρεία μου (Novelty Finance) είναι εδώ για να σας παρέχει και να σας βοηθήσει με το δάνειο που χρειάζεστε. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email: noveltyfinances@gmail.com OR να στείλετε μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531

    Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε να αντιμετωπίσετε ένα απροσδόκητο έξοδο, ένα δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι αυτό που χρειάζεστε.

    Η NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτη: μπορείτε να δανειστείτε έως και δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ (15.000.000,00 €), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής έως και 30 χρόνια. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση είτε για δάνειο με εξασφάλιση είτε για δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών δανείων και δανείων εξυγίανσης χρέους που μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τις περιστάσεις σας με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    Τι λαμβάνετε όταν υποβάλετε αίτηση με το Novelty Finance:
    Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά από έγκριση.
    √ Ανταγωνιστικά επιτόκια (3% ετησίως)
    √ Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
    √ Η δυνατότητα να εξοφλήσετε το δάνειό σας πιο γρήγορα
    √ Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον κεφάλαια
    √ Δεν θα βιαστείτε να αποπληρώσετε το δάνειο, θα σας δοθεί χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.
    √ Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Πώς να εφαρμόσει:
    Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
    Επιχειρήσεις ή άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με το Novelty Finance και απαιτούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ EMAIL στη διεύθυνση (noveltyfinances@gmail.com) Ή να στείλουν μήνυμα στο WhatsApp μέσω +447915601531 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι η Ingrid, θα ήθελα να μοιραστώ μια αξιοσημείωτη μαρτυρία για το πώς πήρα 200.000 Ευρώ, ΔΑΝΕΙΟ μέσω της ELENA NINO πιστωτικής επένδυσης και κάθε είδους. εάν ενδιαφέρεστε για δάνειο επικοινωνήστε μέσω email: Elenanino0007@outlook.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή