Υλικά
2
κούπες αλεύρι
1
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2
κουταλάκια του γλυκού μαγιά ξερή
2
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χλιαρό
νερό όσο πάρει,
για
γαρνίρισμα
μέλι
η κοτό η ζάχαρη
κανέλα
και σουσάμι
για
το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι, μέσα σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο χλιαρό
νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά στο μπολ με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε
συμπληρώνοντας λιγο-λιγο χλιαρό νερό όσο πάρει.
Αρχίζουμε
να ζυμώνουμε το ζυμάρι, στη συνέχεια ρίχνουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το
ζύμωμα μέχρι να γίνει εύπλαστη και λίγο σκληρή η ζύμη και την κάνουμε μπάλα.
Την βάζουμε μέσα στο μπολ και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε
περίπου 1 ώρα να ξεκούραστη σε ζεστό μέρος.
Αλευρώνουμε
λίγο τον πάγκο εργασίας μας, για να μην κολλήσει το ζυμάρι, και τοποθετούμε εκεί
τη ζύμη, και την πατάμε ελαφρός με τα δάκτυλά μας να πλατύνει και κατόπιν την
τηγανίζουμε χωρίς να την αλευρώσουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, αν
θέλατε μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη και να κάνετε μικρότερα τηγανόψωμα.
Σερβίρετε το τηγανόψωμο σε ένα πιάτο ρίχνοντας από πάνω το μέλι η κοτό η
ζάχαρη, το σουσάμι και την κανέλα.
Καλή
Επιτυχία !
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ - ΣΑΜΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου