H
διαφορά της Κεφαλονίτικης σκορδαλιάς, από την σκορδαλιά που συναντάμε σε άλλες
περιοχές της Ελλάδας, είναι ότι γίνεται αποκλειστικά με σκόρδα και πατάτες,
χωρίς ψωμί και χωρίς καρύδια.
Υλικά
6
- 8 πατάτες βρασμένες (ανάλογα την ποσότητα που θέλουμε)
2-4
κεφάλια σκόρδο
1
φλιτζάνι λάδι, χυμό ενός λεμονιού
1
φύλλο μπακαλιάρο
αλάτι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε
τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με νερό κρύο 12 - 14
ώρες
και του αλλάζουμε το νερό για 3 - 4 φορές.
Στη
συνέχεια χτυπάμε στο μούλτι (ή στο γουδί πιο παραδοσιακά)
σκόρδο,
λάδι, λεμόνι και αλατάκι. Τα αδειάζουμε σε ένα πιατάκι και
παίρνουμε
μια μια τις πατάτες , (αφού τις έχουμε βράσει) και τις
χτυπάμε
στο μούλτι ρίχνοντας μέσα και μια κουτάλα από τον ζωμό
του
μπακαλιάρου,τον οποίο βράσαμε. Αφού λοιπόν έχουμε πολτοποιήσει όλες τις πατάτες
τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα του
σκόρδου, λαδάκι και ζωμό από τον μπακαλιάρο μας μέχρι να γίνει λεία η σκορδαλιά
μας.
Ξεπλένουμε,
στεγνώνουμε και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο.
Συνοδεύουμε
με την σκορδαλιά μας και ότι άλλο επιθυμούμε.
Μερικές
ιδέες για συνοδευτικά : φασολάκια , παντζάρια , μελιτζάνες τηγανιτές, σέσκουλα,
κολοκυθάκια βραστά ή τηγανιτά και κουνουπίδι.
ΘΕΟΔΟΣΙΑ
ΛΑΔΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου