Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΑΙΓΑΙΟΝ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ!!!!
Ύστερα από 91 χρόνια παρουσίας στον αριθμό 46 της Πανεπιστημίου, ένα από τα ιστορικότερα αυθεντικά στέκια του κέντρου της Αθήνας έκλεισε. Το θρυλικό μαγαζί με τους λουκουμάδες «Αιγαίον» κατέβασε τα ρολά του.


«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο! 
Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον», αναφέρεται στην λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του καταστήματος.


«Έκλεισε οριστικά» αναγράφεται και στις ώρες λειτουργίας του καταστήματος στην σελίδα τους στο Facebook.Από το 1926 το «Αιγαίον» στεγάστηκε στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46.
Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτουργεί ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.Ιδρυτής του καταστήματος υπήρξε ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973 η διοίκηση του μαγαζιού πέρασε στα παιδιά του, Μιχάλη και Ευγένιο Φύλλα, ενώ τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι του βρισκόταν ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα.


Πηγή: Facebook/Λουκουμάδες Αιγαίον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου