Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ



Υλικά

1 ½  φλιτζάνι σπορέλαιο
4 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½  φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ φλιτζάνι καρύδι
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Κτυπάμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε  το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα χοντροκοπανισμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί (Νο 28) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Όταν η φανουρόπιτα ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
Καλή επιτυχία και βοήθεια σας!


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου