Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΥ



Κατάγεται από τη Μεσοποταμία. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι το καλλιεργούσαν συστηματικά και του είχαν δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή τους, μια και έβλεπαν πως τους κάνει απίστευτο καλό.
Μέσα στα επόμενα χρόνια, έγιναν γνωστές οι ιδιότητές του: είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά, ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, ανόργανα άλατα, βιταμίνες. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.
Τα 100 γρ. του περιέχουν περίπου 534 θερμίδες, όμως μπροστά στα θρεπτικά στοιχεία που θα σας δώσει, δεν πρέπει να σας απασχολήσει καθόλου.
Περιέχει λιγνάνες, μια κατηγορία φυτοοιστρογόνων, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προλαμβάνουν τον καρκίνο. Είναι πλούσιος σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και ω-3 λιπαρά οξέα και με την τακτική κατανάλωσή του, θα μειώσετε την κακή χοληστερόλη και θα αυξήσετε την καλή χοληστερόλη στο αίμα σας.
Αποτελεί πηγή μετάλλων –κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρος. Είναι μια σούπερ πηγή βιταμίνης Ε, Β1, C, καροτίνης και πρωτεϊνών.
Πώς θα τον εντάξετε στη διατροφή σας:

Στο πρωινό σας, με γιαούρτι ή γάλα, βρώμη και αποξηραμένα φρούτα. Στις σούπες λαχανικών - από εδώ και πέρα σίγουρα θα ετοιμάσετε πολλές. Σε όλες τις σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου