Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ



Με τη Νίκη Μηταρέα μεγαλώσαμε μαζί δημοσιογραφικά και ως γυναίκες. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χαρισματικό πλάσμα με μεταδοτικό γέλιο. Είναι η επιτομή του καλού χιούμορ για τους φίλους της και της σεμνής συνέπειας στην δημοσιογραφική της αποστολή.
Η Νίκη, όπως άλλωστε ταιριάζει στη φύση της, ασχολείται με την οινογνωσία και τη γευσιγνωσία. Γνωρίζει τα καλύτερα στέκια για φαγητό της Αθήνας και τα ωραιότερα κρασιά της Ελλάδας με τις γευστικές και αρωματικές αποκκλίσεις τους.
Με αυτή τη διπλή της ιδιότητα πάντρεψε στο νέο της βιβλίο «Με κρασί και Ελληνικά» (εκδόσεις Πατάκη) τη γνώση της περί την ελληνική κουζίνα με τον Πάνα που κρύβει μέσα της παραδίδοντας ένα πανέμορφο αισθητικά άλμπουμ συνταγών που παρασκευάζονται με αγνά υλικά Ελλάδας κι ελληνικό κρασί.
Η Νίκη Μηταρέα είχε εκδώσει ένα ανάλογο βιβλίο «τα Οινομαγειρέματα» μερικά χρόνια πριν και είχα την τύχη να είμαι η νονά του. Το βιβλίο της πήρε διεθνές βραβείο και μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα κατακτώντας τους Ελληνολάγνους. Έμεινε στην κλασικογραφία των ελληνικών βιβλίων μαγειρικής.
Με το νέο της βιβλίο, που περιέχει πάνω από 60 συνταγές σε μια εκπληκτική φωτογράφιση καθώς και μια περιήγηση στα ελληνικά κρασιά, τις ποικιλίες τους, τα φαγητά που συνοδεύουν, τα ποτήρια στα οποία σερβίρονται , τις ώρες που σερβίρονται, η Νίκη Μηταρέα παίρνει από το χέρι ακόμη και τους πρωτάρηδες στη γεύση και το κρασί, μυώντας τους στα υπέροχα μικρά μυστικά του καλού φαγητού και του οίνου, που «ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου».
Χαίρομαι που μια αγαπημένη μου φίλη δημιούργησε ένα τέτοιας κλάσης βιβλίο μαγειρικής και οίνου, πασπαλισμένο με την αγάπη της για την ομορφιά της ζωής και της Επικούρειας φιλοσοφίας.
Το βιβλίο με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο το οποίο παρουσιάζει το γαλάζιο βλέμμα και το χαμόγελο της Νίκης, διατρανώνει το αξίωμα των φίλων της και το μότο της ζωής μας: Η Ζωή είναι Ωραία με τη Νίκη Μηταρέα!

ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Αναρτήθηκε στο http://www.lefkadaweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου